Map Making Noob Requesting Help



  • Hi, I've been working on my map for a while now,

    https://drive.google.com/file/d/0B7zDFzKBWgNicHdHWDh0ZDljdGc/view?usp=sharing

    but I haven't figured out how to get it running as a local game yet. When I select the map (no more errors) Triplea says it can't find the map and promts me to download it (I have never uploaded it). Anyway, any help would be greatly appreciated.

    Thanks.


  • Admin

    @invincible-egg Are you zipping the map folder before you put it in the Downloaded Maps folder?


  • Admin

    @hepps Sorry. Thought you were saying you couldn't play it locally.
    On the Lobby you can only play the game if you are hosting privately. The Bots will not recognize the game unless it has been uploaded into them.



  • @hepps said in Map Making Noob Requesting Help:

    @hepps Sorry. Thought you were saying you couldn't play it locally.
    On the Lobby you can only play the game if you are hosting privately. The Bots will not recognize the game unless it has been uploaded into them.

    That's precisely what I am saying. I can't get the map to run in a local game or hosting privately. No error codes, but it tries to make me download it either way. Also, yes I tried zipping it as well. I am stuck.


  • Admin

    @invincible-egg Where are you placing the map?



  • @hepps Tried here first:

    C:\Users\Will & Yen\Documents\Axis and Allies\TripleA\maps\east_vs_west-master\map

    That was where the main files and folders were located.

    Then I tried here (also to no avail):

    C:\Users\Will & Yen\Documents\Axis and Allies\Triplea Downloaded Maps\triplea\downloadedMaps

    Here, as a zipped file formatted correctly to the best of my knowledge (as such - east_vs_west-master).

    Any Ideas as to where I am going wrong?



  • Additionally, I do get an error message when attempting to load the xml through triplea_map_creator_v1.0.1.5 that says:

    A "KeyNotFoundException" occured when trying to load the Xml file. Make sure the xml file has no errors.

    Text that failed to load: <option name="production" value="1"/>
    Position of failed text on line:26
    Line Number: 1444...

    I looked it over but I haven't found what the error is referring to yet.


  • Admin

    @invincible-egg One of the things that jumps out at me first is that inside the XML you have the map named "East vs West" at the top of the XML. Yet at the bottom of the XML you have named it "East vs West Alpha".

    To the best of my knowledge these two names should match.



  • Hmm...

    Fixed. But now it lets me past the "download" prompt, yet when I click play, Triplea simply "blinks" and then does nothing.


  • Admin

    @invincible-egg The other thing I noticed is that when you posted the game file you posted it as a 7zip. The zipped file you put into the "Downloaded Maps" folder must be zipped as a zip file. Not a 7zip file.


  • Admin

    @hepps Last thing that might be causing you issues is a missing line at the top of the XML.

    You need to include this line at the top of the XML.

    <triplea minimumVersion="1.9"/>

    You should copy and open a currently functioning map then look at what the functioning map has that yours does not. That is often how I trouble shoot.


  • Admin

    @hepps Lastly When I look at how you have labelled The XML...

    You labelled the xml "evw"

    You may want to try relabelling the XML itself... "East_vs_West".



  • Dude,

    You're the man!

    I now have an error to go off of. Thank you very much for your help. I appreciate it.


  • Admin

    @invincible-egg I take payments in a variety of currencies... including, but not limited to, beer. ;)



  • Any progress on getting the mod working?



  • Having the same problem. Pretty sure I had it in the past and it was just a naming issue. Unfortunately I don't remember the solution.

    I've got it in dl maps and got it to blink after changing the top name but I'm pretty sure the top name just has to match w/e the xml is and the bottom needs to match the folder.

    Any suggestions ?



  • @beelee ok got it sorted out. Must've got a little bleary eyed last night : )


Log in to reply
 

Looks like your connection to TripleA Forum was lost, please wait while we try to reconnect.